Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Simțiți că piciorul sau mâna v-au amorțit și nu le puteți mișca? Nu, nu are legătură cu circulația sanguină

in Sanatate de

Potrivit doctorului, atunci când nervul este „strivit”, acesta nu trimite în mod optim semnalele către coloana vertebrală sau creier. Nervii transporta semnale electrice precum apa într-un furtun. Semnalele sunt transmise dintr-o parte a corpului spre creier și primesc ulterior un mesaj. Însă, dacă nervul este presat, aceste semnale nu mai circulă.

Un asemenea nerv presat deseori este cel fibular. Acesta se află în zona genunchiului și amorțește când ținem picioarele încrucișate pentru mult timp. Până acum știința considera că această amorțeală vine dintr-o proastă circulație a sângelui în zona afectată, dar, de fapt, este vorba despre sistemul nervos.

„Din punct de vedere medical, acest lucru este cunoscut sub numele de parestezie. Disconfortul, uneori dureros, vă face să vă schimbați poziția. Majoritatea oamenilor se pot mișca și pot elibera presiunea de pe nervii lor. Dar dacă cineva nu este capabil să se miște sau este sedat, poate avea leziuni permanente ale nervului de la acest tip de comprimare”, declară dr.Rebecca Traub.

Ultimile din

Mergi la SUS