Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Şi cei care nu aud vor putea afla ce e la ştiri. Iată ce pregătesc televiziunile!

in Educational/ExtraNews de

   Televiziunile din România vor putea beneficia, în mod gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

   Ministerul Muncii și Asociația Surzilor din România au lansazt inițiativa ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

Am fost ziaristă și știu cât de important este dreptul de a fi informat. Cei 23.344 de români cu dizabilități auditive au și ei aceleași drepturi ca și toți ceilalți. Tocmai de aceea, Ministerul Muncii și Justiției Sociale lansează, în parteneriat cu Asociația Surzilor din România, inițiativa „Comunicarea alternativă, societate incluzivă”. Concret, televiziunile din România pot beneficia de astăzi, la cerere, în mod gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative în completarea celor 30 de minute obligatorii prevăzute în Legea audio-vizualului. Televiziunile se pot adresa Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități din subordinea Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu. (foto: mmuncii.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS