Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

În sfârșit, Europa a hotărât să se apere singură. Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că Uniunea Europeană nu se poate baza pe cineva din afară să o apere

in Extern/ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Președintele Comisiei Europene, a susținut miercuri propunerea de a se crea un fond european comun pentru apărare și a declarat că Uniunea Europena nu trebuie să-și încredințeze securitatea unor terți.
Juncker vrea ca săptămâna viitoare să discute în Consiliul European planul menit să stimuleze cercetarea în domeniul apărării și folosirea în comun a echipamentelor militare ale statelor Uniunii Europene și ca la următorul summit european care are prevăzută în agendă și apărarea UE, să încerce să obțină din partea liderilor europeni sprijin pentru această inițiativă a CE.
Președintele CE a dat ca exemplu:”SUA cheltuie dublu față de ansamblul țărilor UE, iar Rusia și China de asemenea își sporesc bugetul apărării.”
În fața Parlamentului European, Junker a spus:”Nu ne putem baza pe faptul că cineva din afară se va ocupa de securitatea noastră.”
Săptămâna trecută, Executivul comunitar a propus crearea unui fond european pentru apărare, în cadrul căruia vor fi mobilizate sume de până la 5,5 miliarde de euro pe an. Cu acești bani se vor finanța activitățile de cercetare și de dezvoltare în industria militară, pentru a o face mai competitivă.
Jean-Claude Juncker vine cu aceste declarații la două săptămâni după ce cancelarul german Angela Merkel a spus că SUA și Marea Britanie nu mai sunt parteneri de încredere pentru UE și că “Noi, europenii, trebuie să ne luăm soarta în propriile noastre mâini.”


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS