Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SFATURI PENTRU VREME PLOIOASĂ

in Frumusete de

Ninsoare sau ploaie, de umezeală ai parte din plin în acest sezon. O fi ea bună pentru recolte și natură, însă pentru piele vine cu o mulțime de probleme.

Ploaia face bine pielii și părului, așa știm de la bunici. E parțial adevărat. Apa de ploaie este mai curată și nu conține lor, însă tot ce e în exces dăuneaza. Menținerea pielii sănătoase și a coafurii în sezonul rece e o provocare. Trebuie să depui mai mult efort ca de obicei și să ai în vedere câteva reguli. Nu, nu va fi nevoie să petreci ore întregi în fața oglinzii și nici să faci mari investiții pentru trusa de frumusețe. Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de o piele frumoasă indiferent de vreme.

1 UMEZEALA ESTE TERENUL IDEAL PENTRU DEZVOLTAREA CIUPERCILOR ȘI COȘURILOR. Prin urmare, ai grijă să te uzi cât mai puțin și, imediat ce ajungi într-un loc uscat, să îndepărtezi hainele ude și să-ți ștergi pielea cu un prosop moale și curat ori cu șervețele.

2 Pentru această perioadă, experții în domeniul frumuseții recomandă o curățare mai delicată, bazată pe produse din plante, care să nu deshidrateze pielea, dar să îndepărteze celule moarte și să curețe porii.

3 ȘINE MINTE CĂ, PE O ASTFEL DE VREME, PIELEA NU TREBUIE SĂ FIE USCATĂ, NICI MĂCAR TENURILE GRASE. Alege produse care nu conțin alcool, ci unele ceva mai grase, pentru că stratul fin de ulei de la baza pielii împiedică umezeala excesivă să înmoaie țesuturile.

4 DACĂ AI STAT MULT ÎN PLOAIE SAU ZĂPADĂ, când ajungi acasă, ar fi bine să faci o baie caldă, nu fierbinte și apoi să aplici o cremă de corp care să îngrijească pielea.

5 PĂRUL ESTE O ALTĂ PROBLEMĂ PE O ASTFEL DE VREME. Coafat sau nu, el își pierde ușor forma, devine rebel și refuză să te asculte. Câteva picături de ulei aplicate înainte să ieși din casă îl vor apăra de acțiunea umezelii și îi vor menține sănătatea.

6 PENTRU CĂ UMIDITATEA ESTE LA COTE RIDICATE IN AER, asta nu înseamnă că pielea are nevoie de mai puțină hidratare, ci dimpotrivă. Folosește cele mai hidratante produse pe care le ai la îndemână!

7 RENUNȚĂ LA MACHIAJUL OBIȘNUIT ȘI APLICĂ PE FAȚĂ DOAR O CREMĂ BB dacă ai nevoie de uniformizarea culorii tenului și un balsam pe buze sau un ruj mat, mult mai rezistent. Folosește mascara numai dacă ai o variantă rezistentă la apă, altfel riști să-ți compromiți aspectul.

 

 

 

 

 


Ultimile din

Mergi la SUS