Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Senatorii PSD au căutat să se graţieze singuri. Predoiu i-a taxat, Grindeanu i-a blocat

in ExtraNews/Politic de

   Senatorii juriști au încercat să „se scoată” în mod legal, votând, miercuri, un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiau persoanele condamnate pentru luare şi dare de mită, trafic de influență sau cumpărare de influență. La fel, erau graţiate fapte săvârşite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

   Iniţiativa a fost susţinută intens de fostul preşedinte, actualmente senator PMP, Traian Băsescu, care a argumentat că e bine să fie grațiată luarea de mită, deoarece mulți oameni politici sunt acuzați de această infracțiune, sau de de abuz în serviciu pentru fapte săvârșite în campanii electorale în care, spune Băsescu, toate partidele s-au finanțat ilegal„.

Iniţiativa senatorilor jurişti s-a lovit, iniţial de opoziţia liberalilor şi a USR, vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu spunând că „Dincolo de imoralitatea scandaloasă a votului, rămâne o stupefiantă lipsă de logică a PSD: cum să susții ridicarea MCV grațiind fapte de corupție ?! E o sfidare directă a unor interese vitale ale României, care țin de păstrarea unei legături puternice cu Uniunea Europeană. Parlamentul pare captiv celor care au devalizat sistematic banul public 27 de ani la rând.

Punctul final a aparţinut însă premierului Sorin Grindeanu care, într-o postare a sa pe pagina de facebook, respinge clar şi concis amendamentele graţierii. „Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului„, a spus Grindeanu. (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS