Secretele deliciosului borş românesc, cea mai gustoasă ciorbă tradiţională:

in Retete de

Orice țară, cultură, popor, se poate lăuda cu o diversitate vastă de bucate tradiționale, ce pot fi pregătite conform rețetelor transmise din generație în generație. În România, oaspeții pot gusta din mămăligă, plăcinte, clătite, sarmale, dar mai există o gustare delicioasă, și anume borșul românesc.

Rețeta de mai jos, face parte dintre cele transmise de către bunicile noastre. Aflați care este lista de ingrediente, și care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți cu atenție pentru a obține un borș românesc după rețeta bunicii.

Reţeta preparatului care se găteşte acreşte cu borş făcut în casă o regăsim la Radu Anton Roman, potrivit adevarul.ro.  Autorul ne dezvăluie şi paşii preparării mâncării delicioase.

Ingrediente Borş: 1/2 kg mălai, 1 kg tărâţe de grâu, o pâine neagră, o lingură de drojdie de bere

Borş românesc: 500 g piept vită, 1 os mare, cu măduvă, 1-2 litri supă de carne, 2 cepe, 1 morcov, 1 felie varză, 1 rădăcină pătrunjel,, sfeclă roşie, 1 păstârnac, 1 ţelină, 4-5 cartofi, 1 litru borş, sare,, piper boabe, 1 cană smântână
foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină 3 pătlăgele rosii (merge şi bulionul, 2 linguri)
Mod preparare Borş: Iată ce indicaţii dădea autorul despre pregătirea borşului cu care se acreşte ciorba: “Borşul, la doamna acasă şi la cârciuma cu ifose de pe strada mare, se face dintr-o juma’ de kil de mălai, amestecat cu un kil de tărâţe de grâu, o pâine neagră şi o lingură de drojdie de bere. Mai întâi se pun la dospit, o noapte, drojdia, mălaiul şi un blid de tărâţe într-un litru de apă călăie. Dimineaţa se adaugă restul de tărâţe, pâinea, o găleată de apă fiartă şi (puţin) răcită. Se căpăceşte borcanul, se lasă două-trei zile, până se limpezeşte borşul”.