Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SCOLILE S-AU ÎNCHIS PENTRU TOATĂ SĂPTĂMÂNA. „ÎI PROTEJĂM PE ELEVI, DAR ȘI PE PĂRINȚI”

in ExtraNews de

Școlile, liceele și grădinițele din sistemul de stat din București rămân închise toată săptămâna din cauza condițiilor meteo, a anunțat azi primarul General al Capitalei.

Am luat decizia ca toată săptămâna școlile să fie închise, a declarat Gabriela Firea, menționând că a luat această decizie după o consultare cu celelalte autorități.

În ceea ce privește universitățile, rămâne la decizia fiecărei unități dacă va suspenda sau nu cursurile.

În ceea ce privește școlile private, primarul general a spus că recomandă acestora să anunțe în cursul zilei de astăzi dacă vor suspenda cursurile.

Reamintim că au fost suspendate cursurile în primele zile ale săptămânii și în Constanta, Ilfov, Giurgiu si Dolj.

Deocamdată, nu s-a anunțat dacă vor fi și alte județe în care școlile vor fi închise toată săptămâna, dar vă vom ține la curent dacă situația se modifică.

Din cauza fenomenelor extreme meteorologice, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că școlile din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna. De asemenea, unii dintre studenții care învață la stat nu vor face cursuri. Și asta pentru că reprezentanții fiecărei universități sunt în măsură să ia această decizie și urmează să-i anunțe pe tineri.

Citește și: PROGNOZA METEO ACTUALIZATA. România e lovită de un nou ciclon mediteranean! Meteorologii au anunțat fenomene periculoase în weekend

Articolul continua mai jos
GALERIE FOTO – VIDEO

Anunţul primarului Gabriela Firea vine după ce, în această dimineaţă, meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au prelungit codurile galben şi portocaliu de ninsori, ger şi viscol.

„În această ședință extinsă, în cazul Comandamentului de iarnă de la Primăria Generală București, am avut un comitet operativ în care am analizat informațiile de la ANM, pe care le-am primit de la doamna director Gabriela Băncilă, am studiat cu responsabilitate informațiile pentru zilele următoare și împreună cu domnul prefect, cu inspectorul general școlar și cu toți colegii care răspund de situațiile de urgență, am luat decizia ca școliile să rămână închise toată săptămâna, vorbim de grădinițe, școli, licee din sistemul de stat. Unitățile de învățământ private, acestea își vor putea anunța propriile decizii către părinți”, a declarat primarul Gabriela Firea.

În ceea ce îi privește pe studenți, Gabriela Firea a ținut să precizeze că și aceștia trebuie anunțați din timp despre deciziile luate de facultăți.

„Există autonomie universitară, fiecre facultate, fiecare universitate își ia propria decizie pentru perioada următoare, rugămintea este ca și pentru învățământul particular să anunțe pe parcursul zilei de astăzi, astfel încât toată lumea să fie bine informată și să își gestioneze cât mai bine aceste zile de iarnă grea”, a mai spus primarul general al Bucureștiului.

Ultimile din

Mergi la SUS