Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scoala nu este “GRATUITA”. O familie din Teleorman a facut imprumut in banca pentru a-si trimite cei sase copii la scoala

in Educational de

O familie din Teleorman a recurs la sacrificii uriașe de dragul educației copiilor lor. Aceștia trăiesc la limita supraviețuirii, iar din această cauză au apelat la un credit bancar pentru a-şi putea trimite la şcoală cei şase copii, potrivit adevarul.ro.

Ion şi Stela Pandele, din comuna Scrioaştea, au împrumutat din bancă 750 de lei, cu care au reuşit să cumpere ghiozdane, rechizite şi câteva haine pentru copii.

”Nu le-am luat la toţi că nu ne-am permis. Cei mai mici mai iau din hainele purtate de fraţii mai mari. Atât ne-am permis deocamdată. Fără credit nu am fi reuşit. Ca să îi pregătim de şcoală pe toţi însemna mai mult decât câştigăm noi în două luni”, spune tatăl.

Familia trăieștie dintr-o pensie de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales după 33 de ani de muncă. La acest venit se mai adaugă și alocaţiile copiilor, ceea ce înseamnă încă 500 de lei.

Cei trei băieţi mai mari sunt toţi în clasa a VIII-a, după ce doi dintre ei au rămas repetenţi. Cu toate că are doar 16 ani, fiul cel mare al familiei, lucrează deja cu ziua prin sat pentru a mai aduce un ban în casă.

„Avem noroc cu pensia, că aşa putem lua credit. Mergem cu două credite în paralel. Am mai făcut unul când am amenjat casa şi acum am luat 750 de lei ca să pregătim copiii de şcoală”, spune Ion Pandele.

Loredana este elevă în clasa a IV-a și este premianta familiei, terminând an de an şcoala cu premiul I.

”Ei îi place şcoala. De 1 iunie a luat locul I pe şcoală la un concurs de desen. Este foarte conştiincioasă. După ce vine de la şcoală, se apucă de teme imediat”, spune mama fetei.

”Ne descurcăm cum putem, dar rechizitele sunt foarte scumpe. Le-am luat ceva cu banii din credit, dar sunt mulţi şi nu avem posibilităţi. Cărţile sunt foarte scumpe. La clasa I o să cumpărăm manuale. La grupa pregătitoare anul trecut am dat 65 de lei pentru cărţi”, spune mama.

Pentru a mai câștiga câțiva bani, tatăl copiilor lucrează ocazional prin sat, pe diverse utilaje agricole. O zi de muncă în sat înseamnă 50 de lei aduşi, seara, acasă, relateaza b1.ro.

Foto: adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS