Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scapa simplu si rapid de oboseala

in Sanatate de

Oboseala este senzatia de epuizare, lipsa de vlaga sau somnolenta cauzata de lipsa  de somn, de o activitate fizica sau mentala prelungita sau de o perioada de stres, angoasa. Sarcinile anoste sau repetitive pot intensifica senzatia de oboseala. Se poate considera ca exista trei niveluri de oboseala: oboseala propriu-zisa este urmarea lipsei de somn sau a unui efort considerabil; epuizarea apare atunci cand este depasita limita pe care si-o poate asuma organismul; surmenajul este consecinta perioadelor de epuizare repetate.

  • Dimineata, la trezire, bea un pahar mare cu suc de mere. Ideal ar fi sa folosesti storcatorul de fructe. Daca nu ai unul, cumpara, din comert, sucul cel mai natural posibil.
  • Iata un energizant instantaneu: ia una sau doua picaturi de ulei esential de ghimbir (sau de lamaie) cu 5 ml de miere lichida.
  • Daca ai o intalnire importanta sau trebuie sa participi la o reuniune si simti ca ti s-au descarcat bateriile, apasa coatele pe lateralele coastelor sau strange tare genunchii. Acest gest ar trebui sa accelereze circulatia sangvina sis a iti redea pe loc energia.
  • Ca sa-ti regasesti vitalitatea, pune intr-un vas 150 g de pulpa de aloe vera (cinci sau sase frunze fara spini, spalate si zdrobite), 250 ml de miere si 30 ml de coniac. Amesteca bine ingredientele, pana cand obtii o bautura cremoasa. Ia cate 45 ml pe zi, inaintea fiecarei mese, timp de o saptamana.
  • Ca sa lupti contra oboselii, amesteca 250 ml de suc de portocale, 250 ml de suc de mere si 250 ml de suc de lamaie. Pune la racit sib ea mai multe pahare pe zi, pentru a-ti redobandi tonusul, dinamismul, vigoarea si energia.
  • Pune, in 250 ml de apa clocotita, 5 g de radacina de ghimbir, un cuisor si un praf de scortisoara. Lasa la infuzat 15 minute, apoi filtreaza. Adauga miere dupa gust. Bea, cu inghitituri mici, cate doua-trei cani pe zi. Repeta atata timp cat este nevoie.
  • Iata o licoare cu un mare continut energetic, pe care o poti prepara pentru a contracara oboseala si epuizarea nervoasa: pune 20 de curmale si un baton de vanilie intr-o sticla in cate ai turnat 750 ml de coniac. Inchide-o ermetic si psatreaz-o la intuneric si racoare. Lasa la macerat timp de o luna, agitand sticla la fiecare 2-3 zile. Bea un paharel cand te simti slabita sau obosita – atentie sa nu faci abuz!

Ultimile din

Mergi la SUS