Scapă de ,,sindromul Cenușăresei” și vei deveni cu adevărat apreciată! Încetează să mai fii femeia bună!

in Diverse de

Să fii o femeie bună este foarte, foarte rău. Pentru că nu poți mereu să încerci să le faci pe plac tuturor și în același timp să îți păstrezi stima de sine. Sindromul Cenușăresei încă nimănui nu i-a adus fericirea și prințul pe cal alb în viață.

Femeile bune sunt ca niște cai care duc o povară și în timpul ăsta se gândesc: oare destul de bine o duc? Dacă ești o femeie rea, atunci arată-i acest articol unei femei bune, iar dacă ești o femeie bună, iată ce trebuie să faci!

Încetează să ghicești dorințele altora

Sunt sigură, că chiar te mândrești cu această abilitatea a ta. Ești întotdeauna gata să sari în ajutorul tuturor fără să mai aștepți să fii rugată. Însă, cu oamenii din jurul tău nu se va întâmpla nimic rău dacă măcar o singură dată ei vor fi nevoiți să deschidă gura și să spună de ce au nevoie.

Cu timpul, faptele tale nu mai sunt considerate drept o favoare acordată ci o normă. Deja ești datoare tuturor să faci ceea, ce faci. Și cu cât mai departe, cu atât va deveni mai insuportabil.

Învață să îți îndeplinești propriile dorințe. Pentru început le poți scrie pe o foaie. Când vei obosi să privești de vreo oră foaia goală te vei trezi și vei realiza că demult nu te-ai gândit, ce îți dorești tu singură.

Începe să te lauzi

Cu voce. Tare și cu intonație. Să nu îți fie rușine. Poți alege o agendă frumoasă, în care în fiecare seară înainte de somn să notezi ,,5 puncte de ce eu astăzi am fost bravo”. Pentru că până când nu ești bravo, ești asemenea unui om dependent de părerea și lauda oamenilor din jur.

Nu mai căuta scuze și pretexte

Cea mai mare problemă a unei femei bune este incapacitatea de a spune ,,Nu”. Învață să refuzi. Pentru început trebuie să te clarifici, de ce nu poți spune acest ,,Nu”. Pentru că după refuz tu începi să te frămânți: oare am avut dreptate? Ce o să fie dacă omul s-a supărat? Poate nu trebuia…?

De fiecare dată repeți acest monolog în mintea ta și îți faci griji. Acest obicei consumă foarte multă energie feminină.

Desigur, nu încerc să îndemn acum toate femeile să devină rele și nesimțite, egoiste și lăudăroase. Pur și simplu, fiecare femeie trebuie să realizeze că pentru a fi fericită nu trebuie să jertfească atât de mult, nu trebuie să uite de propriile vise și dorințe. Este important să îți cunoști valoarea, să ai stimă de sine și atunci oamenii din jur te vor prețui și te vor respecta așa cum o meriți.