Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Scade numărul tăierillor ilegale de lemn din păduri! Cel puţin aşa spune Romsilva…

in Diverse/ExtraNews de

   Tăierile ilegale din fondul forestier de stat a scăzut din nou, volumul acestora fiind cu 20,86la sută mai mic in primul trimestru al anului, în comparatie cu perioada similară a anului trecut, anunţă Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, într-un comunicat.

   Astfel, în primele trei luni ale acestui an, s-a înregistrat un volum al tăierilor ilegale de lemn de 8.533 metri cubi, faţă de 10.782 metri cubi, cât a fost în primul trimestru al lui 2016. Prejudiciul provocat de tăierile ilegale este, de asemenea, în scădere, valoarea lui fiind de 2,27 milioane de lei, faţă de 3,2 milioane lei în primul trimestru al anului trecut.

   Angajaţii Romsilva au efectuat, în primele trei luni ale lui 2017, 23.190 de controale privind circulaţia materialului lemnos, din care 5.274 au fost în comun cu Poliţia, fiind constatate 335 de infracţiuni silvice şi 4.638 contravenţii. În controalelor, au fost aplicate amenzi cu o valoare totală de 9,8 milioane lei şi s-au confiscat 4.790 metri cubi de material lemnos. La fel, din fondul forestier privat administrat de Romsilva, volumul tăierilor ilegale s-a diminuat în primele trei luni ale anului cu 20,14%, înregistrandu-se 4.408 metri cubi de lemn tăiat ilegal.

   Romsilva mai spune că datele centralizate în primul trimestru al anului confirmă tendinţa descrescătoare a tăierilor ilegale din fondul forestier de stat, pe fondul intensificării controalelor angajaţilor Romsilva, anul trecut înregistrându-se o scădere semnificativă, de 16,27%, adica un volum total de 47.788 metri cubi. În schimb, au crescut de patru ori agresiunile îndreptate împotriva personalului silvic, în primele trei luni fiind înregistrate 12 cazuri de agresiune, faţă de doat trei, în perioada similară a anului trecut.

   Regia Naţională a PadurilorRomsilva administrează o suprafata de 3,14 milioane de hectare de fond forestier aflat în proprietatea publică a statului şi, prin contract, aproximativ un milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată. (foto: C. Dumitru)

Ultimile din

Mergi la SUS