Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Grindeanu, vizită în Israel

in Extern/ExtraNews/Politic

   Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a aflat într-o vizită oficială în Israel, la Ierusalim, unde a avut o întâlnire cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. El a mai fost primit de președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și a avut o întrevedere cu Avigdor Lieberman, ministrul israelian al apărării. Din delegaţie au mai făcut parte ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, președinte Grupului parlamentar de prietenie româno-israelian, Gabriel Vlase. Programul vizitei a mai inclus vizitarea Memorialului Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, o întâlnire cu reprezentanții israelienilor originari din România, și întrevederi cu Theophilos al III-lea, Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului și cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte.

   Premierul Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Grindeanu referitor la poziția sa „foarte tranșantă împotriva antisemitismului și a profanării mormintelor evreiești” şi a anunţat semnarea unei declarații comune cu privire la reducerea tarifelor de roaming din cele două ţări. Cred că avem mari oportunități in fața noastră. Suntem două state mici dar dorim să ne gândim împreună la viitor„, a spus premierul israelian.

   La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a menţionat că România este interesată în consolidarea cooperării cu Israelul în sectorul energetic, în domeniul securitatii cibernetice și industriei digitale, în dezvoltarea cunoștințelor despre ecosisteme, în activitățile de înființare de companii și în consolidarea cooperării noastre în agricultură și în turism.

   „A fost o vizită care a cuprins foarte multe întâlniri, pornind de la primul-ministru Netanyahu, președintele Israelului, domnul Rivlin, ministrul Economiei, ministrul Apărării, și sigur este foarte important ce ați întrebat dvs- urmările acestei vizite. Azi am semnat două memorandumuri, unul pe domeniul economic, altul care reglementează cadrul pentru reducerea tarifelor de roaming dintre România și Israel, astfel încât, în perioada următoare, să putem sa facem aceste reduceri. Dar cel mai important lucru este ceea ce urmează: pentru că noi cu Israelul, tradițional, avem relații foarte bune, avem relații diplomatice neîntrerupte de 69 de ani, relații care au dus la foarte bune contacte politice, militare. E foarte important, atât din punctul nostru de vedere, cât și din punctul de vedere al Israelului, ca partea economică să se ridice la nivelul legăturilor pe care le avem din punct de vedere politic și militar. Pentru noi, Israelul reprezintă cel mai important aliat din această regiune și asta nu de ieri, de azi, ci de foarte mulți ani; va continua să rămână cel mai importan aliat al nostru în regiune„, a declarat premierul Grindeanu. (foto: gov.ro)


Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS