Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sa nu plantezi niciodata un brad langa casa. Motivul NEBĂNUIT pentru care nu trebuie sa faci asta

in Curiozitati de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Există o serie de superstiţii legate de plantarea brazilor în curtea casei şi toate arată că nu este deloc bine să faci acest lucru şi că bradul plantat în grădină aduce mare ghinion.

În Moldova, se spune că dacă plantezi un brad în curte, moare cineva din familie.

În Muntenia, există superstiţia că bradul plantat în grădina casei aduce ghinion în familie.

De asemenea, bătrânii spun că nu este deloc bine ca o familie să planteze în brad în curtea deoarece, mai devreme sau mai târziu, se va destrăma.

Am auzit de multe ori superstitia asta, inca de cand eram copil si locuiam in Colentina , unde aveam un brad mai inalt decat casa. Da, multa lume crede ca bradul aduce ghinion celor care il au in curte. Am si acum cativa vecini care cred asta, drept pentru care, de-a lungul timpului m-am ales cu cativa brazi si molizi de toata frumusetea, primiti de pomana, care acum sunt mari si stufosi. Chiar nu inteleg superstitia asta cu brazii, pe cuvant! Daca pe cea cu pisica neagra o mai accept ( reminiscente din Evul mediu), ori sa intalnesti pe popa in drum ( multora le e frica de preot) si altele, pe asta cu bradul chiar ca n-o pricep! De ce brad si nu castan, ori salcam, ei?

Ca sa ma lamuresc si eu care-i treaba cu superstitia cu bradul, am cautat azi pe net si am gasit pe un site al unei biserici ( deci treaba serioasa, da?), care da cateva explicatii privind falsele superstitii.

Dacă ai un singur brad în curte, să-l tai ca să nu rămâi singur.

Alta păcăleală. Într-o zi vei rămâne singur sau va rămâne singură, cum o vrea Dumnezeu. Bradul din curte sa nu-l tai, pentru că plantele şi mai ales arborii nu ne pot influenţa viaţa decât în măsura în care le folosim în tratamente naturale (seminţele, coaja, rădăcinile, etc). Cum poate acest brad sa ne aducă rău în familie, când Iisus spune: „Nici un fir din părul capului vostru nu va cădea fără ştirea lui Dumnezeu”. BRADUL ÎN POPOR ESTE SIMBOLUL VIEŢII VEŞNICE.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS