Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Dacă te muți în acest oraș, primești casă gratis și salariu de 1200 de euro

in Diverse de

Este vorba de orășelul spaniol Marinaleda, condus de Juan Manuel Sanchez Gordillo. Mulți îl consideră un loc paradisiac, pentru că, aici nu există criminalitate, nu există șomaj, iar salariul minim pe economie este 1.200 de euro.

În realitate, în acest orășel șomajul este extrem de redus, iar locuitorii au libertatea de a-și construi casele oriunde vor. Marinaleda se găsește la numai câțiva kilometri de Sevilla, în Spania. Aici trăiesc 2.750 de cetățeni, conform The Mirror.

Marinaleda reprezintă unul dintre cele mai prospere orașe din lume, orașul de pe Valea Campina este în mijlocul plantațiilor de măslini și a câmpurilor de grâu. Juan Manuel Gordillo a condus orășelul Marinaleda încă din 1979.

,,Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, precum și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”, declara el.

Orașul are o cooperativă agricolă unde lucrează majoritatea cetățenilor, un număr de 2650 angajați, fiecare fiind plătit cu 1.200 de euro pe lună.

Pentru cei ce se mută aici, o casă le va fi oferită gratis, singurele condiții sunt ca fiecare angajat să o construiască singur și să fie rezident al orășelului timp de doi ani.

Materialele de construcție pentru casă nu sunt o problemă, ele sunt oferite gratis de guvernul din Andaluzia. Cei care vor construi o casă sunt ajutați chiar și de o echipă de arhitecți.

Sursa: vocea.biz

Ultimile din

Mergi la SUS