Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

S-a terminat cu trândăvia pe banii statului! Guvernul PSD-ALDE va plăti 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social

in ExtraNews de

Ministrul Muncii , Lia Olguța Vasilescu, într-o declarație de presă făcută marți, a anunțat un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care statul vrea să acorde subvenții de 500 de euro lunar(2.250 lei) angajatorilor care încadrează șomeri, persoane care trăiesc din ajutoare sociale, tineri absolvenți sau pe cei aproape de vârsta de pensionare.
Lia Olguța Vasilescu a declarat:”Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum înainte, pe linia de a nu îi mai susține pe cei care nu vor să muncească, deși au capacitatea de a o face și de a-i sprijini pe cei care doresc să aibă un loc de muncă, dar și de a sprijini mediul de afaceri”.
Statul va plăti 500 de euro/ lună, angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social, pentru fiecare din aceste persoane, pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcție de categoria din care fac parte cei care vor fi angajați.
Lia Olguța Vasilescu a mai spus că: „Sumele vor fi oferite și pentru angajarea de tineri absolvenți, de orice formă de educație, școală profesională, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă și stagiari, persoane cu handicap și persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare, care își găsesc mai greu un loc de muncă, din această cauză.”
Ministrul Muncii susține că anul acesta sumele oferite angajatorului drept subvenții sunt mult mai mari față de anul trecut:”statul dublează subvențiile pe care le oferă angajatorilor și ne așteptăm ca șomajul să scadă în continuare, chiar dacă este la minimul istoric de după Revoluție și să determine ocuparea persoanelor inactive, care în acest moment sunt asistate social.”
Lia Olguța Vasilescu susține că angajatorii sunt astfel încurajați să dea salarii mai mari decât banii oferiți de către stat și că are speranța că astfel se va stopa exodul forței de muncă.
Ministerul Muncii a întocmit acest proiect de Ordonanță de Urgență și acesta este în avizare la Ministerul de Finanțe, cel al Fondurilor Europene și cel al Justiției, urmând ca apoi să fie adoptat în ședința de Guvern.
Pentru demararea proiectului sunt folosite fonduri naționale, apoi proiectul se va derula din fonduri europene, potrivit ministerului Muncii.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va acorda subvențiile către angajatori după ce OUG va fi adoptată.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS