Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Presa internațională despre protestele de miercuri seară din România

in ExtraNews de

Mii de persoane s-au strâns miercuri seară în Piața Victoriei pentru a protesta față de modificările periculoase aduse de PSD, ALDE și UDMR Codului de Procedură Penală.
Marile agenții de presă Associated Press(AP), Agence France-Presse(AFP) , France 24, New York Times, au relatat despre protestele din Piața Victoriei față de modificarea Codului de Procedură Penală.
Ce relatează presa străină despre protestele românilor:
AP: Mii de oameni s-au adunat în fața sediului Guvernului din România fluturând steaguri românești, americane și ale UE, numind „ciuma roșie”(red plague), partidul social-democrat, partidul actual de guvernământ din țară. Proteste mai mici au avut loc și în orașe precum Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara și Iași.
AP a mai relatat și despre faptul că miercuri poliția a reținut mai multe persoane, inclusiv un jurnalist german Paul Arne Wagner (Wagner este cel care a filmat în Teleorman, împreună cu cei de la Passport Productions, filmul „Aici nu-l avem decât pe Dragnea”)
Passport Productions, a declarat că Wagner a fost arestat și nu a dat alte detalii.
Protestatarul Ștefan Gugui, un consultant în vârstă de 50 de ani, a declarat pentru Associated Press: „Legile sunt votate noaptea pentru a-i proteja pe evazioniști și pe corupți. Țara trebuie să-și revină”.

AFP:
BUCUREȘTI: Mii de români au ieșit miercuri în stradă pentru a protesta împotriva relaxării legislației penale despre care cred că va îngreuna lupta împotriva corupției.
În Capitală s-au adunat circa 5.000 de demonstranți și au scandat „Nu vom renunța” și „Hoții”.
În timpul protestelor, pe fondul îmbrâncelilor și a zgomotului din timpul manifestației, opt persoane au fost reținute, conform declarațiilor oficialilor.
Articolul AFP a fost preluat și de France 24.

New York Times: Sub titlul „Protestatarii organizează din nou demonstraţii la Bucureşti” se arată că: „Sute de oameni s-au adunat în faţa sediului guvernului, fluturând steaguri româneşti, americane şi europene, strigând:”Nu renunţăm!”
Publicaţia americană menţionează că:”Noul val de proteste a izbucnit după ce legiuitorii au aprobat luni modificarea codului penal, calificat de critici drept un regres pe calea condamnării corupţiei”.
(Foto: epa european pressphoto agency)

 

Ultimile din

Mergi la SUS