Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

S-a redeschis circulația pe Transalpina, dar numai pe timp de zi

in ExtraNews de

Într-un comunicat transmis luni de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR), se anunță că începând de luni 29 mai, ora 14, a fost redeschisă circulația rutieră pe DN67C- Transalpina, denumit și „Drumul Regelui”.
Transalpina a fost reconstruit în perioada interbelică și a fost dat în folosință în 1935, fiind inaugurat de regele Carol al II-lea, motiv pentru care a fost denumit și „Drumul Regelui”.

DN67C este cel mai înalt drum din România care se poate traversa cu mașina, făcând legătură între Transilvania și Oltenia. Punctul cel mai înalt al acestui drum național este la 2145 metri altitudine în Pasul Urdele si lungimea lui este de 148 kilometri.
În comunicatul transmis luni de CNAIR se arată:”Precizăm că din cauza vizibilitătii reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00-7:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 tone.”
Transalpina este apreciat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere montane din Europa și este mai înalt decât Transfăgărășanul, dar mai puțin cunoscut decât acesta. Asfaltarea și modernizarea lui a început în anul 2009 iar în 2012 era așternut primul strat de asfalt pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei.

Ultimile din

Mergi la SUS