Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Românii vor merge în Qatar fără viză. Qatar-ul, cea mai bogată țară din lume, ia măsuri pentru a încuraja transportul aerian și turismul, renunțând la vize pentru cetățenii a 80 de state

in Extern/ExtraNews de

Deși statele arabe vecine au impus din 5 iunie un embargou total privind accesul spre Qatar(acuzat de relații cu mișcările teroriste), acesta a anunțat un program pentru a permite intrarea pe teritoriul său a cetățenilor din 80 de state, între care și România. Măsura a fost luată de Qatar pentru a încuraja transportul aerian și turismul.
Qatar-ul a menționat că cetățenii țărilor Consiliului de Cooperare al Golfului (Bahrain, Kuweit, Oman, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite) și Turcia, nu au nevoie de vize pentru a intra în Qatar, chiar dacă în prezent există o dispută diplomatică cu acestea.
Zeci de state din Europa și țări precum Africa de Sud, India, Liban, Noua Zeelandă, Singapore, SUA, vor primi vize, cu prilejul Campionatului Mondial de Fotbal, găzduit de Qatar în 2022.
Măsura de ridicare a vizelor depinde de naționalitate vizitatorului. Există 33 de state ale căror cetățeni pot să rămână în Qatar timp de până la 90 de zile fără viză, precum și 47 de state ale căror cetățeni pot petrece până la 30 de zile în Qatar fără viză.
România este unul dintre cele 33 de state, ale căror cetățeni pot sta în Qatar 90 de zile fără viză.
Lista completă cu cele 33 de state, afișată de NPR, este: Austria, Bahamas, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Seychelles, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia.
Cele 47 de state ale căror cetățeni pot petrece până la 30 de zile în Qatar fără viză, conform aceleiași surse sunt: Africa de Sud, Andorra, Argentina, Australia, Azerbaijan, Belarus, Bolivia, Brazila, Brunei, Canada, Chile, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Georgia, Guyana, Hong Kong, India, Indonezia, Irlanda, Japonia, Kazakhstan, Liban, Macedonia, Malaezia, Maldive, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Monaco, Noua Zeelandă, Paraguay, Peru, Rusia, San Marino, Singapore, Statele Unite, Surinam, Thailanda, Ucraina, Uruguay, Vatican, Venezuela.

 Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS