Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Românii sunt hotărâţi să iasă din nou în stradă miercuri, 1 februarie, revoltaţi de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica legislaţia penală

in ExtraNews de

Câteva sute de bucureşteni s-au adunat, la această oră, în faţa Guvernului.

După ce mii de oameni au protestat spontan aseară în marile oraşe, după ce Guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor Penale, astăzi se anunţă noi manifestaţii.

„Au dat legea mişeleşte, noaptea, au minţit că vor discuta doar despre Buget în seara asta. Au încălcat Art. 40, alin. 2 din Constituţie. Iar din acest motiv, acest guvern trebuie sa plece“, este mesajul publicat pe Facebook.

Primul protest este anunţat la ora 9.00, în faţa Guvernului, şi deja bucureştenii au început să se adune.

„Invităm lumea din restul României să se alăture la Bucureşti, pentru a scăpa de acest coşmar. Începând de azi, studenţii au gratuit transportul cu trenul, deci este şi mai uşor să ajungă în Bucureşti“, se mai arată în mesajul publicat pe Facebook.

Organizatorii menţionează că cei care nu pot ajunge la protestul programat dimineaţă sunt aşteptaţi de la ora 18.00, tot în Piaţa Victoriei.   Un alt protest a mai fost anunţat pentru duminică, de la ora 17.00, în Piaţa Universităţii.

Noi proteste şi în ţară

Pe reţelele sociale a fost deja convocat un mou miting în Galaţi, pentru data de miercuri, 1 februarie, ora 17.00, în faţa Prefecturii Galaţi. De data aceasta se anunţă o prezenţă mult mai numeroasă, iar agenda protestului este deja mai complexă, dat fiind că ţinta nu mai este ordonanţa de urgenţă, ci chiar Guvernul Grindeanu, a cărui demisie este cerută vehement.

Şi la Alba sute de participanţi sunt aşteptaţi miercuri, începând cu ora 18.00, în faţa sediului Prefecturii Alba.

După ce au protestat spontan marţi noaptea mai bine de patru ore pe străzile Clujului, oamenii au anunţat că şi azi, 1 februarie, se vor întoarce în Piaţa Unirii în jurul orei 19.00, fiind foarte revoltaţi de modul în care Guvernul a modificat legislaţia penală.

Sursa: adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS