Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Liderul USR: „Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură împotriva Guvernului”

in Politic de

Liderul USR, Nicuşor Dan, susţine că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor semna alături de PNL textul unei moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, luând totodată în calcul posibilitatea unor demisii în Parlament.

„Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. Textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, în speranţa că PSD va avea o atitudine rezonabilă, poate să fie folosit pentru ordonanţa de urgenţă pentru ca toţi cetăţenii să aibă parte de această dezbatere pe o chestiune foarte importantă. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii, însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate. Ei, după cum ne-au arătat, ar fi capabili să guverneze şi să legifereze cu un Parlament de 250 de oameni sau câţi sunt ei. Deci, dacă asta ajută, fără îndoială, dar trebuie să cumpănim foarte bine”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă parlamentarii Uniunii iau în calcul şi varianta unei greve parlamentare, Nicuşor Dan a replicat că acest aspect va trebui analizat.

„Vom cumpăni şi vom lua toate măsurile care se impun”, a adăugat el.

Referitor la eventuale demisii din Guvern, Nicuşor Dan a subliniat că în prezent miza este blocarea efectelor ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

„Miza este să oprim acest text (de ordonanţă – n.r). Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache este un nimeni. Sau (să îşi dea demisia – n.r.) domnul Grindeanu. Domnul Grindeanu este un nimeni. Miza este să se oprească acest normativ, care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”, a punctat liderul USR.

Executivul a luat marţi decizia de a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

Sursă: Agerpres

Ultimile din

Mergi la SUS