Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

România vrea să devină membru în Consiliul de Securitate al ONU!

in Extern/ExtraNews/Politic de

   România şi-a lansat oficial a campania de promovare a candidaturii pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în intervalul 2020-2021 Evenimentul a avut loc, în prezența ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Lansarea s-a desfășurat într-un cadru festiv, la sediul Organizației Națiunilor Unite, la ea particip\nd numeroși membri ai corpului diplomatic reprezentând toate grupurile geografice din ONU și înalți oficiali din conducerea organizației.

   Meleşcanu a subliniat, cu acest prilej, semnificația specială a acestui moment pentru diplomația română, din prisma confirmării rolului țării noastre de actor responsabil al comunității globale. El a mai menționat că, din perspectiva României, deținerea unui nou mandat de membru nepermanent în CS ONU reprezintă un angajament strategic și un obiectiv la a cărui atingere va participa întregul spectru politic.

Trăim într-o lume complexă, volatilă, în care ne confruntăm cu noi și diversificate provocări cărora trebuie să le facem față în fiecare zi. Nevoia unei organizații robuste, cum este ONU, care să reprezinte un garant al păcii și o platformă pentru găsirea celor mai adecvate soluții este mai mare ca niciodată. Îmi exprim întreaga convingere că ONU va continua să identifice cele mai efieciente instrumente pentru a răspunde provocărilor globale. România își va aduce propria contribuție la eforturile comune, la nivelul ONU, și va împărtăși responsabilitatea colectivă în soluționarea crizelor internaționale, inclusiv din perspectiva deținerii mandatului de membru neparment în CS ONU”, a declarat ministul Teodor Meleșcanu.

   Ceremonia marchează un moment important pentru România din perspectiva unui „angajament de durată pentru Pace, Justiție și Dezvoltare”, sloganul sub care se va derula campania țării noastre, preciyeay[ acela;i comunicat. (foto: mae.gov.ro)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS