Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Reguli mai stricte la americani pentru acordarea vizelor

in Extern de

Președintele Donald Trump a promis că va spori securitatea Statelor Unite și în concordanță cu aceste promisiuni Guvernul Statelor Unite a a adoptat miercuri un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume care trebuie să furnizeze informații biografice despre ultimii 15 ani.
Există și critici în legătură cu noile chestionare care sunt considerate extrem de dificile și acest lucru va duce la întârzieri în procesarea cererilor de viză.
Regulile adoptate miercuri vor permite consulatelor să ceară de la solicitanții de vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, mesajele în mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani.
În baza noilor prevederi se pot cere informații și asupra adreselor, locurilor de muncă și călătoriilor din ultimii 15 ani.
Cu toate că răspunsurile la întrebări sunt voluntare, se avertizează că refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica procesarea cererilor de viză.
Aceste măsuri vor fi aplicate de urgență în șase luni în loc de termenul uzual de trei ani.
România face parte dintre puținele state din UE ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a putea călători în Statele Unite.

Mergi la SUS