Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iohannis se va întâlni cu Trump, în Statele Unite, pe 9 iunie

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua între 4 şi 9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al vizitei va fi o întrevedere oficială cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, care va avea loc pe 9 iunie.

   „Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite„, spune un comunicat emis de Preşedinţia României.

   La Washington, Iohannis va mai participa, pe 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al American Jewish Committee, care are peste 110 ani de existență. Cu acest prilej, AJC va acorda Preşedintelui Klaus Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane.

   Vizita la Washington mai cuprinde și o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA. „Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Albă, o întrevedere oficială cu Președintele SUA, Donald J. Trump.

   „Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relația bilaterală și reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite. Programul vizitei mele la Washington include și o întâlnire cu românii stabiliți în SUA, un moment care, sunt convins, va fi special, ca de fiecare dată„, a spus Klaus Iohannis, pe pagina sa de facebook (foto: presidency.ro)

Mergi la SUS