Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Recent, pe ușa camerei în care Papa Francisc locuiește la Vatican, a fost pus semnul VIETATO LAMENTARASI(lamentările interzise)

in Extern/ExtraNews de

Văicăreala în camera suveranului pontif, nu mai este permisă, cel puțin conform unui semn care se află acum pe ușa sa de la Domus Santa Marta, reședința de pe teritoriul Vaticanului, în care Papa locuiește de la începutul pontificatului său.
Sub acest mesaj, există un mesaj scris cu caractere mai mici în care se explică faptul că acest îndemn este prima regulă ce trebuie urmată pentru protecția sănătății și bunăstării.
Semnul îi avertizează pe privitorii-cititori, că sunt supuși dezvoltării unui „complex de victimă”, cu „diminuarea simțului umorului și a capacității lor de a rezolva problemele” și că dacă se văicăresc în fața copiilor, sancțiunea este dublă.
Mesajul Papei Francis se încheie într-o notă mai optimistă, sfătuindu-i pe privitorii-cititori că „pentru a deveni mai bun, trebuie să te concentrezi pe propriul tău potențial și nu pe limitele tale, deci: nu te mai plânge, deoarece nu îți faci viața mai bună”.
Psihologul și psihoterapeutul italian Salvo Noé a gândit acest semn și i l-a dat pe 14 iunie suveranului pontif, după o audiență săptămânală.
Papa Francis a vorbit despre pericolele lamentării excesive de multe ori de la începutul pontificatului său. El a spus: „creștinii care se plâng prea mult sau sunt melancolici, au mai multe în comun cu ardeiul murat, decât bucuria de a avea o viață frumoasă”.

Mergi la SUS