Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Quija, placa prin care se poate comunica cu lumea umbrelor

in Diverse de

În februarie 1891, în ziarele americane apăreau primele informații despre o placă din lemn care face minuni. Cu ajutorul ei se puteau citiţi trecutul, prezentul și viitorul. Ziarele făceau referire la Quija al cărei preț era de 1,5$.Pe misterioasa placă erau scrise literele alfabetului, cifrele de la zero la nouă și cuvintele da și nu.

În februarie 1891, în ziarele americane apăreau primele informații despre o placă din lemn care face minuni. Cu ajutorul ei se puteau citiţi trecutul, prezentul și viitorul. Ziarele făceau referire la Quija al cărei preț era de 1,5$.Pe misterioasa placă erau scrise literele alfabetului, cifrele de la zero la nouă și cuvintele da și nu.

Robert Murch a încercat să dezlege misterul asupra originii misteriosului obiect care a devenit legendar în istoria americanilor. Tot mai mulți americani erau convinși că puteau să intre în contact cu lumea spiritelor utilizând Quija.

Spiritismul atinge apogeul său în secolul al XIX-lea. În serile de sâmbătă, aproape în toate familiile americane aveau loc ședințe de spiritism. Mary Todd Lincoln, soția președintelui american, după moartea fiului său, la vârsta de 11 ani, devenise dependentă de ședințele de spiritism pe care le organiza la Casa Albă.

Spiritismul câștiga tot mai mulți adepți. Americanii preferau ședințele de spiritism în detrimentul religiei. Spiritismul deschidea porțile către infern, iar curiozitatea era copleșitoare.

SPIRITISMUL, CONTACTUL CU LUMEA MORȚILOR
Dorința omului de a comunica cu morții, de a cunoaște lumea de dincolo luase proporții alarmante. În secolul al XIX-lea, spiritismul devenise un fenomen care s-a extins și în Europa.

În anul 1852, Victor Hugo este obligat să părăsească Franța, ca urmare a implicării sale în lovitura de stat și se refugiază în Jersey, SUA, unde intră în contact cu fenomenul numit spiritism.

Cu ajutorul unor persoane cu puteri mediumice, Hugo intră în contact cu spiritele unor personalități. Hugo scria că a purtat discuții în ședințele de spiritism cu Dante, Galilei, Shakespeare, Napoleon, Platon și chiar cu Hristos.
În prezent, în Franța, există o instituție care studiază toate formele de spiritism. Stephane Allix este fondatorul acestui institut și în decursul mai multor ani a studiat cazurile unor persoane care susțineau că pot comunica cu lumea spiritelor.

Allix a studiat cazurile copiilor care poartă discuții cu prieteni imaginari, ale persoanelor cu puteri mediumice. Allix susține că există persoane cu capacități extrasenzoriale deosebite care au capacitatea de a intra în contact cu spiritele. În momentul contactului, acestea intră într-o stare de somnambulism magnetic. Vocea lor, mimica feței se schimbă și împrumută din caracteristicile defunctului, iar în unele cazuri se produce fenomenul de ectoplasmă, mediumul produce un flux energetic care ia forma unor imagini.

Allix atrage atenţia asupra pericolului pe care îl produce practicarea spiritismului. Acesta crează dependențe, obsesii, tulburări psihice.
În prezent, în Brazilia, spiritismul este o adevărată religie, considerându-se că boli incurabile pot fi vindecate prin astfel de practici. Allan Kardec este celebru în Brazilia prin puterile lui mediumice, imaginea sa fiind imortalizată și pe timbrele poștale.
El a creat adevărate școli de spiritism unde sunt predate tehnici de a intra în contact cu lumea spiritelor.

Sursa: efemeride.ro


Ultimile din

Mergi la SUS