Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pune neapărat un bănuţ de cupru la baza bradului de Crăciun. Efectul este fabulos

in Diverse de

Un brad frumos este un brad cu cetina verde, care nu are un aspect uscat și căruia nu îi cad acele. Cum nu toată lumea cumpără brazi la ghiveci, iată câteva recomandări pentru cei care optează pentru bradul ”clasic”, adică cel tăiat și păstrat în casă în suport, scrie agrointel.ro.

Un prim pas pentru alegerea unui brad de Crăciun este să căutați pomii proaspeți, tăiați de curând – sunt ușor de reperat, în ciuda eforturilor vânzătorilor de ”a masca” aspectul ”trecut” al coniferelor tăiate la începutul lunii. Alegeți un brad rezistent. Nu degeaba în ultimii ani, pepinierele s-au specializat pe anumite soiuri de conifere care au proprietatea de a rezista mai bine la căldura din casă și cărora le cad mai greu acele.

Se recomandă folosirea unui suport de brad care permite ca baza trunchiului coniferului să fie scufundată într-un vas cu apă. Bradul este astfel ajutat să își asigure un grad de umiditate și se usucă mai greu. Un detaliu important este ca apa, când este pusă sub brad, să fie călduță, chiar caldă, dar nu la temperatură de fierbere.

Pentru a asigura o parte din mineralele necesare bradului, în vasul cu apă se pune un bănuț sau chiar doi bănuți din cupru. Se pot folosi monedele de 5 bani sau cele de 5 eurocenți. Acest truc va prelungi viața bradului de Crăciun, mai ales dacă, periodic, în vasul de la baza coniferului se va completa cu apă caldă cantitatea de lichid ce se evaporă.

Sursa: agrointel.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS