Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SĂNĂTATE: Medicii de familie anunță că, începând cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate

in ExtraNews de

Deoarece nu s-au semnat actele adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală primară, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie anunță printr-un  comunicat de presă al SNMF, că începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.

În data de 15 noiembrie, medicii de familie au protestat în Piața Victoriei împotriva sistemului de sănătate, premierul Mihai Tudose manifestându-și disponibilitatea pentru dialog și decizând formarea unui grup de lucru cu scopul de a răspunde solicitărilor medicilor de familie.

La mai bine de o lună de atunci medicii de familie spun: “Se constată la propriu că autoritatea Prim-Ministrului României este sfidată de funcționărimea unui sistem inert și rigid, incapabil de ameliorări de substanță! Deși medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sănătate, CNAS, Guvernul și Parlamentul României aleg să ignore soarta a peste 25.000 de medici și asistenți medicali care oferă servicii medicale întregii populații a României. De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri în Coaliția Solidari pentru Sănătate consideră această atitudine o jignire majoră adusă pacienților și profesioniștilor din medicina familiei”.

Conform reprezentanților medicilor de familie, “principalele revendicări nu și-au găsit rezolvarea(…) În locul unei creșteri a procentului alocat asistenței medicale primare de la 5,77% la 10% din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat în acest moment în dezbatere în Parlamentul României, prevede o stagnare la 5,8%”.


Ultimile din

Mergi la SUS