Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Profesorul care a învins BOR în instanţă: „Slujbele şi serviciile religioase în şcoli sunt organizate nelegal de 30 de ani“

in ExtraNews de

Profesorul de filosofie din Buzău care s-a războit în instanţă cu Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă, pentru a scoate icoanele din şcoli şi pentru ca ora de religie să devină disciplină opţională, lansează un avertisment public, înainte de începerea anului şcolar. Într-o postare pe Facebook, Emil Moise scrie că obiceiul organizării slujbelor religioase în contextul festivităţilor de deschidere este în afara legii.

Prin postarea pe reţelele de socializare, Moise le atrage atenţia elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, că slujbele şi serviciile religioase în şcoli sunt organizate nelegal.

Pe contul personal de Facebook, profesorul Emil Moise scrie că de aproape 30 de ani Ministerul Educaţiei se lasă influenţat de Biserica Ortodoxă Română (BOR) permiţând prozelitismul religios în şcoli, în mod nelegal, în detrimentul interesului superior al copilului.

”Slujbele şi serviciile religioase sunt interzise în şcolile publice prin prevederile Legii libertăţii religioase, ale Legii educaţiei şi ale Regulamentului de organizare a unităţilor de învăţământ şi sancţionate ca infracţiune în Codul penal”, scrie Emil Moise. Emil Moise spune că prin asociaţia sa, înfiinţată cu peste 15 ani în urmă, protejează drepturile copiilor, în special dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie.

”Copiii, respectiv cadrele didactice, pot refuza să participe la slujbele sau serviciile religioase organizate în şcoli, iar directorii care aprobă oficierea unor astfel de slujbe religioase pot să răspundă penal. Asociaţia oferă sprijin juridic în situaţiile în care este sesizată cu încălcarea dreptului la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie, sau a dreptului la egalitate în faţa legii, ale copiilor sau ale cadrelor didactice. Ni se pot adresa şi copiii, desigur”, scrie Emil Moise, pe Facebook. Sursa: Adevarul.ro

În atenția elevilor/elevelor, cadrelor didactice și părințilorSlujbele și serviciile religioase în școli sunt…

Publicată de Emil Moise pe Marţi, 3 septembrie 2019


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS