Primele imagini din interiorul Grenfell Tower, distrus complet în urma incendiului

in Extern de

Primele imagini din interiorul Grenfell Tower, distrus complet în urma incendiului care a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, au fost date publicității. Fotografiile suprind mai bine amploarea dezastrului, în urma căruia 17 persoane și-au pierdut viața. Oficialii se tem însă că bilanțul ar putea să depășească 100 de morți, pe măsură ce clădirea extrem de nesigură este verificată scrie libertatea.ro

În fotografia realizată în interiorul Grenfell Tower se vede unul dintre apartamentele complet distruse de flăcări. Aragazul și mașina de spălat arse sunt cele care indică faptul că încăperea a fost în urmă cu doar câteva zile bucătăria cuiva.

Într-un colț se vede o flacără, dovadă a incendiului extrem de violent, care a fost stins de pompieri după ore bune.

Imaginile au apărut în presă, pe măsură ce pompierii britanici verifică clădirea. Operațiunea este una extrem de dificilă, căci clădirea este considerată extrem de nesigură, iar o verificare amănunțită, în special a ultimelor etaje, nu a putut fi făcută încă, căci ar fi pus viața pompierilor în pericol.

Astfel, căutarea victimelor incendiului ar pute dura luni de zile, după cum a declarat și un șef al poliției londoneze. Comandantul Stuart Cundy a afirmat că speră că bilanţul nu va creşte de la 17 morţi la un număr cu trei cifre, precizând că o parte dintre victimele incendiului este posibil să nu fie identificate niciodată. Anterior,  comandanta pompierilor londonezi Dany Cotton a declarat că ar fi un miracol ca cineva să mai fie găsit în viaţă înăuntru.

Sursa: Libertatea.ro