Primarul din România care vrea să renunţe la pensia specială: „De un an tot spun că pensiile speciale sunt un furt din buzunarele românilor!“

in Politic de

Lucian Morar, primarul localităţii Ulmeni, din judeţul Maramureş, a început demersurile pentru a nu beneficia de pensia specială. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Codului Administrativ, adoptat prin ordonanţă de urgenţă, edilul maramureşean ar urma să se numere printre cei care vor beneficia de această sursă de venit.

În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a anunţat adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ. În cadrul actului a fost stipulat şi faptul că aleşii locali şi judeţeni din ţară sunt beneficiari de pensii speciale. Adoptarea acestei ordonanţe a creat nemulţumiri chiar în rândul celor care ar urma să beneficieze de acest tip de venit.

Este vorba despre primarul localităţii Ulmeni, Lucian Morar (PMP). Edilul maramureşean nu vrea să primească pensie specială şi spune că va renunţa la acest privilegiu. El consideră că este o nedreptate la adresa celor care au muncit o viaţă şi nu se bucură de aceleaşi sume confortabile de bani la pensie.

„Printre prevederile cuprinse în acest cod, mai mult sau mai puţin benefice autorităţilor publice locale sau centrale, una, sigur este cu siguranţă împotriva tuturor românilor. Cea referitoare la pensiile speciale. Singurii beneficiari sunt aleşii locali (primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene).

De un an de zile spun că acestea sunt un furt din buzunarele românilor. În perioada următoare voi încerca să găsesc soluţia legală să renunţ la aceste «drepturi». Pensiile speciale sunt o hoţie”, spune Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni.

Concret, acesta spune că aşteaptă ca prevederile să fie publicate în Monitorul Oficial, după care va face la notar o declaraţie pe proprie răspundere că nu doreşte să beneficieze de pensie specială. „Această declaraţie o voi trimite la Casa Judeţeană de Pensii şi la Casa Naţională de Pensii. Nu doresc să beneficiez de prevederile Codului Administrativ. Îmi doresc un singur lucru, ca pensia pe care o voi lua să fie cea pe care o merit potrivit contribuţiei la stat. O să mă mai consult şi cu jurişti să văd ce paşi aş mai putea face în plus faţă de declaraţia pe proprie răspundere în faţa notarului”, a adăugat Lucian Morar.