Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis: Pensionarii sunt scutiţi de plata CASS, iar pensiile sub 2 000 de lei nu vor mai fi IMPOZITATE

in ExtraNews de

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat modificarile Codului Fiscal care au fost votate in Parlament saptamana trecuta. Concret, pensionarii sunt scutiti de plata CASS, iar pensiile sub 2 000 de lei nu vor mai fi impozitate.
„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 12 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii”,se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De altfel, Iohannis a anuntat, miercuri, ca va promulga legea:

„Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi, am decis sa promulg aceasta lege in zilele urmatoare”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni. Presedintele Iohannis s-a intalnit miercuri cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul de Finante, Viorel Stefan.

Camera Deputatilor a decis, joi, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportata din bugetul de stat.

Sursa: criticnational.ro

Ultimile din

Mergi la SUS