Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele american vrea pedeapsa cu moartea pentru uzbecul autor al atacului din New York

in Extern/ExtraNews de

Opt persoane au murit, iar alte doisprezece persoane au fost rănite, după ce un bărbat a intrat cu o mașină închiriată pe o pistă de biciclete din New York, apoi a intrat în coliziune cu un autobuz școlar, înainte ca polițiștii să-l rețină.

Joi, președintele Donald Trump, referindu-se la autorul atacului din New York, uzbecul Sayfullo Saipov, a declarat că acesta ar trebui să primească pedeapsa cu moartea.

Într-o postare pe contului său de Twitter, Trump a scris:”Teroristul de la New York era fericit când a cerut să arboreze un steag ISIS în camera sa de spital. El a ucis opt oameni și a rănit grav alți 12. TREBUIE SĂ FIE CONDAMNAT LA MOARTE!”

Procurorii americani l-au pus sub acuzare pe uzbecul în vârstă de 29 de ani după ce acesta le-a spus anchetatorilor că a plănuit atacul în ultimele luni. El a fost acuzat de terorism.

Sayfullo Saipov le-a spus anchetatorilor că a fost inspirat să comită atacul cu vehicul în urma videoclipurilor de propagandă ale Stat Islamic pe care le-a urmărit pe telefonul mobil.

Autoritățile au făcut descoperiri șocante în cele două telefoanele ale  uzbecului, iar procurorul Joon H. Kim a declarat:”Erau mii de imagini care au legătură cu ISIS și în jur de 90 de clipuri în care, printre altele, luptători ISIS ucideau prizonieri călcându-i cu tancul, decapitându-i sau împușcându-i în față.”

În data de 22 octombrie 2017, uzbecul Saipov a închiriat o camionetă și a exersat virajele, pregătindu-se astfel de ceea ce voia să facă. Sărbătoarea de Halloween a fost aleasă ca dată a atacului deoarece el „credea că vor fi mai mulți civili pe străzi cu ocazia acestei sărbători.”
Președintele american a scris miercuri pe Twitter că:”Teroristul a ajuns pe teritoriul Statelor Unite prin intermediul programului loteria vizelor”, adăugand că vrea să elimine acest program.

Donald Trump a mai declarat:”Avem nevoie de o justiție rapidă și fermă, mult mai rapidă și mult mai fermă decât ce avem acum. Ceea ce avem acum e o glumă și e de tot râsul. Nu e de mirare. L-aș trimite la Guantanamo. Cu sigurantă aș lua în calcul acest lucru, da.”

Mergi la SUS