Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Dacian Cioloş somează TVR

in Politic de

Premierul Dacian Cioloş nu doreşte ca interviul înregistrat la „Viaţa Satului“ să fie difuzat la o altă dată decât cea stabilită, de 27 noiembrie. Această solicitare este cuprinsă într-un comunicat al Guvernului transmis marți.

„Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10:45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii „Viaţa satului“. Prim-ministrul Dacian Cioloş nu autorizează difuzarea interviului într-un spaţiu de dezbatere electorală al nici unui partid având în vedere că scopul şi conţinutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetăţenilor cu privire la politicile publice şi acţiunile Guvernului în domeniul agricol şi nu vizează în nici un fel campania electorală, partide sau oameni politici“, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului susține că informaţiile din interviu nu vor mai fi actualizate la momentul difuzării. „În cadrul interviului acordat, premierul a menţionat o serie de informaţii de interes pentru fermieri şi a punctat rezultate la zi, raportate până la momentul înregistrării interviului. Ori, transmiterea cu aproximativ trei săptămâni mai târziu a interviului ar necesita actualizarea unor informaţii cuprinse în respectiva înregistrare. În spiritul deontologiei profesionale şi din respect fata de dreptul telespectatorilor la o informare corectă şi completa, vă solicităm să luaţi în considerare aceste argumente şi din acest moment să nu difuzaţi pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu bună credinţă de prim-ministrul Dacian Cioloş, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie“, se mai arată în comunicat.
„Este regretabil faptul ca SRTV a schimbat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrare, având în vedere că între timp nu au intervenit alte elemente care să modifice contextul în care a fost realizat interviul“, conchide Guvernul.
Irina Radu, preşedinte – director general al Televiziunii Române, a convocat marţi Comitetul Director, pentru a elabora un răspuns oficial, după ce prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut ca interviul acordat TVR1 să nu mai fie difuzat, potrivit News.ro.
Irina Radu a declarat că nu a fost vorba despre un act de cenzură, întrucât difuzarea înregistrării nu a fost interzisă, ci amânată, dar şi că discuţia cu membri ai Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a fost una constructivă.
„Cred că ne-am dat cu toţii seama, şi domnii parlamentari, şi noi, că trebuie schimbată legislaţia privind tratamentul personalităţilor în campania electorală. Şi cred că este un plus. Din punctul meu de vedere, ar trebui făcute precizări mult mai clare, pentru că această situaţie a domnului Cioloş este fără precedent – nu candidează, dar se află pe afişe, în spoturi, şi tot ce am zis în comunicat“, a spus Irina Radu.


Privacy Policy Settings

Mergi la SUS