Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Prăjitură de post cu cremă de cafea

in Retete de

Ingrediente:

Pentru blat: 2 pahare de făină, un pahar de zahăr, un pahar de apă, 1/2 pahar de ulei, 3 linguri de miere, 2 linguri de rom, o lingură rasă de nucă de cocos (preferabil amestecată cu ciocolată rasă), coaja rasă de la o lamaie, 1/2 plicuri de praf de copt, 2 linguri de stafide.

Pentru cremă:250 g margarină pentru prăjituri, 200 g de miere, 6 linguriţe pline de cafea solubilă, 2 linguriţe apă fierbinte, o lingură de rom, un plic de glazură de caramel, sau ciocolată rasă.

Toate ingredientele pentru blat, mai puţin stafidele, se amestecă bine, iar acest aluat aproape lichid se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se presară stafidele îmbibate în prealabil în rom. Se coace la cuptorul preîncăzit, la 180-190 de grade C, circa 20-25 de minute, apoi se testează cu scobitoare.

Când nu se mai lipeşte, se scoate şi se lasă să se răcească. Pentru cremă se amestecă margarina cu puţină miere, până când devine cremoasă. Se dizolvă cafeaua cu apa fierbinte şi se amestecă treptat, câte puţin, cu crema, adăugându-se alternativ şi mierea, apoi şi lingură de rom (sau câteva picături de esenţă). După ce blatul s-a răcit, crema se întinde peste el, apoi se prepară şi glazura, conform indicaţiilor şi se toarnă de asupra, sau se presară cu ciocolată rasă.

Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS