Povestea românului-fenomen care schimbă destinele celor amarati de soartă: 24 de case noi, peste 100 de copii scoşi din noroaie

in Educational de

Considerat un înger al copiilor sărmani, de patru ani, ieşeanul Bogdan Tănasă schimbă vieţile familiilor aflate în situaţii disperate. Cele mai recente cazuri sunt două familii din localitatea vasluiană Puşcaşi, ale căror poveşti au făcut înconjurul ţării.

În urma cu 4 ani, un tânăr din Iaşi avea să iniţieze un proiect umanitar unic în ţară, care în timp a reuşit să mobilizeze mase impresionante şi să schimbe destine ce păreau a fi condamnate definitiv la sărăcie şi chin.

În vârstă de 43 de ani, Bogdan Tănasă oferă României o lecţie impresionantă. De solidaritate, de efort susţinut, de eficienţă, de înţelepciune. ”Casa Share, schimbă vieţi”, este proiectul prin care Bogdan Tănasă chiar schimbă vieţi şi o face într-o permanentă luptă cu timpul.

Cazul Roxanei, ”fetiţa cu piureul”, şi al bărbatului fără picioare care trăia într-o casă ce arăta precum un grajd sunt ultimele poveşti pe care coordonatorul proiectului Casa Share le-a scos la lumină.

În mai puţin de două luni, Roxana, fetiţa de 9 ani, care mergea flămândă la şcoală şi visa la carne cu piure şi biscuiţi, avea să fie transformată dintr-o cenuşăreasă într-o adevărată prinţesă. Cu casă nouă, cu camere frumos mobilate, cu bucătărie şi baie complet echipate, condiţii la care până în noiembrie familia Roxanei nici nu îndrăznea să spere.

În spatele acestei schimbări de destin, se ascunde o mobilizare impresionantă. Şansa Roxanei şi a familiei ei a fost Bogdan Tănasă, care le-a aflat povestea de la ştiri.

Totul se întâmpla la începutul lunii noiembrie, anul curent. Bogdan i-a promis Roxanei că până de Crăciun va avea o nouă casă. Iar înainte de Crăciun, fetiţa de 9 ani, al cărei vis să ajungă medic, primea cheile pentru noua casă.

Roxana are acum o cameră precum o mică prinţesă

În timp ce se ocupa de finalizarea lucrărilor la casa Roxanei din Puşcaşi, în aceaşi localitate, Bogdan Tănasă avea să descopere un alt caz tulburător.

Pe ”nea Ion”, un bărbat fără picioare, l-a cunoscut întâmplător în timp ce se deplasa sprijinit în două beţe la magazinul din sat. Modestia bărbatului sărman, l-au impresionat pe coordonatorul proiectului Casa Share. De aici şi până la un nou destin schimbat nu a fost decât un pas.

Nea Ion şi fratele său trăiau în condiţii inumane

”Nu are pensie “specială” cum au unii aleşi, merge aşa prin sat până la magazin 2 km!! Şi cred, pun pariu (n-am îndrăznit să-l întreb), că este chemat la comisie anual( nu cumva să-i crească picioarele drept)!

L-am zărit pe şosea şi am coborât din maşină, am vorbit 5 minute cu el, s-a bucurat şi era foarte uimit că m-am dat jos din maşină să stau de vorbă cu el. L-am omenit cu ceva şi mi-a zis zâmbind şi cu o energie pozitivă de nedescris: Dumezeu să-ţi dea sănătate! Am mers la el acasă şi m-am crucit ce am gasit!

Încă un frate care zace la pat, amândoi într-o cameră friguroasă. Plouă în casă, fara lumină, geamuri crăpate, frig în casă (nu au lemne), nişte fasole aruncate într-un castron! Trebuie neapărat ajutaţi!”, anunţa Bogdan Tănasă pe Facebook, la scurt timp după întâlnirea cu ”nea Ion”.

Casa celor doi fraţi a fost complet renovata în patru zile