Poveste reala cu invataminte pentru o viata! “Noi nu deservim orice gunoi”

in Educational de

„Vreau să vă povestesc o situație la care am fost martor. Aseară, întorcându-mă de la serviciu, mergeam pe bulevard și am intrat într-o cafenea să-mi cumpăr o cafea. La casă nu era rând mare (în față mea era o bătrână care se vedea că este săracă sau vagabondă, doi tineri, un bărbat mai în vârstă și eu). Bătrâna a spus barman-ului că a înghețat și a cerut un pahar cu apă fierbinte.

Am crezut că, barman-ul o va da afară, dar am greșit. El i-a pregătit un ceai, un pachet cu diferite copturi, o bucată de pâine și a condus-o la una din mesele localului. Și i-a spus să aștepte un pic, în câteva minute o va servi și cu o supă. Bătrâna a început să plângă de fericire.

Din motiv că aceasta a durat ceva timp, tinerii care stăteau în rând după bătrână au început să facă gălăgie, reproșau barman-ului că într-un local din centrul orașului nu trebuie să intre și să fie deserviți toți vagabonzii și gunoaiele.

Când a ajuns rândul celor doi să fie deserviți, barman-ul i-a ignorat și a început să primească comanda de la domnul din spatele lor. Băieții s-au indignat mult, iar barman-ul le-a răspuns pe scurt: „noi nu deservim orice gunoi”.

Trebuia să fi văzut fețele celor doi. Cu înjurături și țipete au cerut să vorbească cu managerul localului. Acesta din urmă a susținut poziția barman-ului și le-a cerut să nu mai vină în acel local.”