Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Politistii de frontiera au prins peste 30 de migranti sirieni, irakieni si afgani care incercau sa treaca ilegal granita din Serbia in Romania

in ExtraNews de

Criza migrantilor pare sa se mute incet-incet si spre tara noastra. In ultima perioada, agentii de frontiera au prins aproape zilnic grupuri de transfugi ilegali.

Politistii de frontiera de la Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu jandarmi si politistii de la postul local, au depistat 30 de persoane – 29 cetateni afgani si un pakistanez – in timp ce incercau sa intre ilegal din Serbia in Romania pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Migrantii au fost prinsi luni noapte, in jurul orei 02.20, fiind depistati cu ajutorul camerelor cu termoviziune. Dupa primele verificari, s-a stabilit ca grupul este format din 29 cetateni afgani si un pakistanez, toti barbati, care nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

61832976

Cu o zi inainte, politistii au prins alte 20 de persoane care incercau sa treaca ilegal granita: 12 sirieni, 7 irakieni si un iranian. Sambata, 10 migranti au fost gasiti intr-un camion sigilat la Giurgiu iar vineri, tot la Giurgiu, politistii de frontiera au descoperit, ascunse intr-un spatiu special amenajat sub o platforma de transport autoturisme, 2 sirieni si 6 irakieni care intentionau astfel sa intre ilegal in Romania, ajutati de doi cetateni romani.

 

Ultimile din

Mergi la SUS