Press "Enter" to skip to content

Ploaia, zăpada și gazonul artificial – cum poți preveni deteriorarea terenului?

Ai investit în amenajarea unui teren sintetic, dar nu știi cum se va comporta când plouă sau ninge abundent? Vestea bună este că, atunci când este instalat corect, va rezista fără probleme oricăror intemperii. Dar pentru a avea garanția unui teren perfect, iată câteva sfaturi pe care să le aplici pentru a preveni deteriorarea suprafeței de joc.

Asigură-te că gazonul are un sistem de drenaj excelent

Amenajarea unor terenuri sportive cu gazon artificial vine la pachet cu un mare avantaj: un drenaj excelent. Spre deosebire de terenurile cu iarbă naturală, care se umplu de apă și devin noroioase, cele sintetice au o bază poroasă care permit apei să se scurgă rapid. Dar pentru a beneficia de acest lucru, este necesar ca montajul să fie realizat de o echipă de profesioniști.

Permite ploii să spele gazonul

Dacă ai ales soluția de amenajare teren sintetic, știi deja că peluza artificială este concepută să facă față diferitelor condiții meteo, inclusiv soare puternic, ploaie și zăpadă. Iar ploaia poate deveni chiar aliatul tău. Cum? În timpul precipitațiilor, apa curăță în mod natural suprafața, eliminând praful acumulat. Astfel, își va păstra aspectul fără a fi necesare alte intervenții. 

Periază firele de iarbă după ploi abundente

După ploi intense, este posibil ca firele de iarbă să se aplatizeze. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă dacă terenul a fost folosit chiar înainte de a ploua sau dacă precipitațiile au fost foarte puternice. Pentru a avea un gazon artificial cu un aspect cât mai natural, folosește o perie cu peri moi pentru a ridica firele de iarbă.

Îndepărtează resturile ajunse pe suprafața terenului

Atunci când plouă, pe suprafața terenului ajung diverse obiecte, precum frunze, crengi și alte reziduuri. Dacă acestea se vor usca, se vor infiltra printre firele de iarbă, lucru ce va îngreuna îndepărtarea lor ulterioară. Prin urmare, este recomandat să verifici gazonul după ploaie și să elimini orice obiecte străine.

Nu lăsa stratul de zăpadă să se adune pe gazon

Zăpada nu reprezintă o problemă majoră pentru teren pentru că pe măsură ce se va topi, se va drena natural. Cu toate acestea, atunci când ninge abundent, poți îndepărta stratul superior de zăpadă folosind o lopată de plastic. Stratul de jos, care este mult mai subțire, poate fi îndepărtat cu o perie moale.

Ploaia și zăpada nu reprezintă nicio amenințare pentru gazonul artificial, atâta timp cât acesta este instalat corect și întreținut corespunzător. Pentru că are proprietăți excelente pentru drenaj și este rezistent la intemperii, terenurile sportive vor arăta impecabil, indiferent de condițiile meteo.

Trimite prietenilor

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Creare Site Web by O24.RO