Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Plângere pentru ultraj, după ce a fost filmat de către un șofer pe care l-a sancționat. Detalii despre acest caz si ce a pățit șoferul după ce a postat acest clip pe FACEBOOK

in ExtraNews de

Ionut Ghițan, un polițist din Caransebeș a depus o plângere pentru ultraj, după ce a fost filmat de către un șofer pe care l-a sancționat, iar filmulețul a fost postat pe Facebook și a adunat mai multe comentarii, în care omul legii este înjurat și chiar amenințat de către prietenii contravenientului.

Potrivit banatenii.ro, tonul la umilirea polițistului este dat chiar de către șoferul amendat, Alex Bur, care a adăugat un comentariu batjocoritor la filmulețele postate. Pe de altă parte, șoferul susține că polițistul îl hărțuiește, pentru că nu a vrut să-i dea piese de schimb pentru mașinile lui.

Un val de comentarii la filmulețele postate, cele mai multe fiind considerate jignitoare și amenințătoare de către polițist, au curs imediat dupa postarea acestora pe FACEBOOK. Acesta spune că acuzațiile șoferului amendat nu sunt reale, deoarece nu a apelat niciodată la serviciile lui.

Eu am două mașini noi, ce să fac cu piesele de schimb?”, spune Ionuț Ghițan, care povestește că a aflat de la colegi despre ce se întâmplă pe Facebook și că a depus plângerea pentru ultraj după ce situația a început să devină deranjantă pentru el și familia sa.

Nu sunt un fan al reţelelor de socializare şi nu am fost interesat de postările dumnealui, până nu au început să-mi creeze această stare de disconfort mie şi familiei. Mai ales că au degenerat către ameninţări şi către lucruri de altă natură. Au insistat şi colegii şi m-au anunţat, să văd ce postări pune şi ce comentarii face. Inclusiv soţia mea şi în sânul familiei mele s-a stârnit o stare de panică şi atunci normal că a trebuit să fac aceste demersuri de a depune o plângere, atât împotriva lui, cât şi a celor care au lăsat comentarii”, spune polițistul.

În momentul de față, dosarul a fost preluat de către un procuror din Caransebeș, care a demarat o cercetare pentru a vedea dacă faptele reclamate de polițist există. Dacă vor fi găsiți vinovați de ultraj, șoferul și cei care l-au jignit și amenințat vor intra sub incidența codului penal, care spune că “ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii, ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”. Citeste mai multe pe banatenii.ro.

https://youtu.be/8agcgB9n-QM

Ultimile din

Mergi la SUS