Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Palatul ceresc”, o stație spațială chineză de 8,5 tone se va prăbuși pe Pământ. Anunțul pentru ONU a fost făcut de către Beijing

in Diverse/ExtraNews de

Tiangog-1, „Palatul ceresc”, o fostă stație spațială ce a fost lansată în urmă cu doar 6 ani, descrisă pe atunci ca fiind „un simbol politic puternic” al marelui stat asiatic, urmează să se prăbușească în câteva luni pe Pământ, după cum scrie The Guardian.
Lansarea Tiangong-1 a reprezentat o parte a unui plan vast al Chinei, care vizează obținerea statutului de superputere a spațiului.
În anul 2012, „Palatul ceresc” a găzduit-o pe prima femeie astronatut a Chinei, Liu Yang.

Incă de anul trecut, chinezii au pierdut controlul asupra cunoscutei stații spațiale care cântărește nu mai puțin de 8,5 tone. Stația se va destructura în aer, o parte revenind pe Pământ, sub formă de fragmente.

Oficialii chinezi au confirmat în 2016 că au pierdut controlul stației spațiale și au afirmat că aceasta se va prăbuși pe Pământ între octombrie 2017 și aprilie 2018.

Altitudinea orbitei stației a scăzut constant, iar în ultimele săptămâni, stația, a ajuns în atmosfera mai densă a Pământului și a început să coboare mai rapid.

Jonathan McDowell, un cunoscut astrofizician de la Harvard, a spus că:”Deși mare parte din ea va arde în atmosferă, unele părți, care ar putea avea și 100 de kilograme, ar putea lovi suprafața Pământului”.
Astrofizicianul a mai adăugat că locul în care se va prăbuși stația, nu va putea fi cunoscut nici măcar cu câteva zile înainte să se întâmple.

Ultimile din

Mergi la SUS