Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Otet pentru toaleta cu flori de rozmarin

in Frumusete de

Apele calcaroase iti usuca pielea? Testeaza aceasta solutie simpla si parfumata!

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de rozmarin
  • 1 ltru otet de cidru de mere

Culege o legatura de rozmarin in timpul deplinei ei infloriri, curat-o si scufund-o in otet de cidru de mere. Lasa la macerat 10 zile amestecand din cand in cand, apoi scoate plantele si inlocuieste-le printr-un nou buchet de rozmarin proaspat. Asteapta 10 zile, apoi filtreaza meticulos preparatul prin intermediul unui filtru de cafea. Umple mici flacoane de sticla curate si uscate pe care le vei inchide bine. Acest otet parfumat se foloseste in baie punand o ceasca in cada sau in momentul toaletei varsand un capacel din acest preparat in chiuveta inainte de a te spala pe fata. Parfumul neplacut al otetului poate parea respingator la inceput, dar eficacitatea lui face sa uite parfumul care dispare repede prin uscare.

TRUC

Gandeste-te sa-ti etichetezi bine fiecare dintre flacoane indicand data de preparare. Il poti pastra 6 luni la congelator.

DESPRE ROZMARIN

Rozmarinul este o planta utilizata pentru proprietatile lui digestive si antispasmodice. Este eficace in caz de surmenaj si de migrene nervoase. Trateaza durerile de stomac si bolile respiratorii. Pomada cu ulei de rozmarin alina contuziile, ulcerele, torticolisul si ranile. Rozmarinul fortifica in egala masura pielea capului si permite ingrijirea infectiilor gurii. Baile de rozmarin ajuta persoanele afectate de reumatism.

Ultimile din

Mergi la SUS