Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Orașul, supranumit „tigrul economiei românești”, VRĂJEȘTE străinii! Aici sunt locurile de muncă cele mai bine plătite din țară

in ExtraNews de

Orasul Cluj-Napoca a devenit, in ultimii ani, „tigrul” economiei romanesti. Locurile de munca bine platite, tehnologia folosita la tot pasul si modernizarea continua sunt doar cateva dintre atuu-rile pe care orasul din Ardeal le are in fata capitalei.

Orasul cu „vino ‘ncoa” a avut, anul trecut, mai multi turisti decat locuitori: fie ca sunt americani, indieni sau germani, toti pica in mrejele metropolei din Ardeal!

Farmecul aparte al orasului e dat nu doar de cladirile de poveste si de strazile cochete. Atmosfera primitoare, despre care un turist din Serbia vorbea de curand, ar putea fi explicatia starii de bine care te inconjoara aici de cum pui pasul!

Pe portalul sau online, un fost angajat Google a plasat Clujul in topul oraselor din lume in care se traieste bine. Potrivit clasamentului, noi clujenii o ducem mai bine decat parizienii sau newyorkezii.

-Traiul de viata este cu mult mai placut din alte parti a tarii. De exemplu eu vin din Bacau si oamenii sunt mai placuti, din foarte multe puncte de vedere.

–– din „cluj oras atractiv” –  VOX 06:15 De ce te-ai muta aici? 06:16 musca 06:18 din cauza oportunitatilor, a jobului, a culturii, sunt multe posibilitati si oportunitati aici 06:28

-Daca cineva nu gaseste ceva de lucru, nu vrea sa gaseasca ca aici daca nu gasesti, nu vrei sa gasesti.

Oana Buzatu- purtator de cuvant Primaria Cluj Napoca: Cresterea numarului de turisti care viziteaza Clujul sau numarul de oameni care se muta la Cluj pentru un loc de munca mai bun, nu sunt decat rezultatui unei munci pe care o facem de 4-5 ani de a ridica nivelul calitatii vietii in orasul nostru.

Clujul sta bine in privinta indicatorilor de bunastare: la intocmirea clasamentului, s-a tinut cont de pretul imobilelor, siguranta cetatenilor, calitatea serviciilor medicale, intensitatea traficului si gradul de poluare; iar de cand companii gigant precum Facebook si Google si-au deschis sedii aici si au recrutat sute de angajati, Clujul si-a castigat renumele peste hotare ca Silicon Valley al Europei.

Peste 15 000 de tineri lucreaza in Cluj Napoca,in domeniul IT. Au salarii comparabile cu cele din afara, iar beneficiile de care se bucura sunt pe masura muncii lor!

Sincron Bianca Muntean – Cluster IT manager: ajung la mii de euro. Asta si datorita firmelor active care au crescut si s-au dezvoltat foarte mult in ultima vreme in Cluj si ofera salarii atractive si oportunitati de cariera foarte interesante pentru tinerii din toata tara si nu numai.

Munca multa, distractie pe masura: TIFF, Electric Castle si Untold sunt evenimente de neratat in orasul care nu doarme! Reteta de succes descoperita in ultimii ani de autoritati e aducatoare de fericire si…sa nu uitam, costa!

Cine vrea sa devina clujean cu acte in regula n-are nevoie de nimic altceva decat … un cont gras in banca. Un apartament in acest cartier nou costa intre 80.000 si 300.000 de euro.

Una peste alta Clujul este un oras frumos, dar scump! Merita sau nu, decideti dumneavoastra!

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS