Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Adio, sporuri! Adio, angajări! Declarațiile lui Călin Popescu Tariceanu îi îngrijorează pe români

in Politic de

Se activeaza planul de austeritate, chiar acum, cand ne lauda toata Europa pentru cresterea economica? Tariceanu revine in prim-plan cu un anunt surprinzator: se doreste eficienta in sistemul bugetar, ca sa scada cheltuielile! Declaratiile sunt facute dupa ce, in urma cu doar 3 zile, fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca sunt prea multi angajati la stat, trebuie restructurate posturi si… inchisa lista de angajari!

CALIN POPESCU TARICEANU, PRESEDINTELE SENATULUI: Am vorbit despre necesitatea mentinerii la un anumit nivel, la nivelul de astazi a cheltuielilor bugetare si evitarea crestesilor de functionare a aparatului administrativ. Cheltuielile in momentul de fata pe care trebuie sa le urmarim cu precadere sunt cele legate de investitii si este necesar sa mentinem la nivelul actual cheltuielile cu aparatul central.

Este declaratia care zguduie, din nou Romania. De parca nu ar fi fost indeajuns zvonul ca salariile ar putea sa scada de la 1 ianuarie, guvernantii s-ar pregati sa blocheze toate posturile libere, la stat.

„Va spun ca intotdeauna in Administratie existe rezerve si daca vrei sa faci economii, se pot face economii. In modul in care se aloca diferite sporuri salariale, prime,  acesta este un lucru care trebuie supravegheat indeaproape. Nu mai avem nevoie de asemenea cheltuieli suplimnetare.”

Economiile pe care autoritatile si-au propus sa le faca… sunt oare si motivul pentru care angajatul va fi nevoit de anul viitor sa isi plateasca singur contributiile la stat?

FLORIN JIANU, PRESEDINTELE AL CNIPMMR: In ceea ce priveste transferul contributiilor de la angajator la angajat nu exista nicio tara din lume in care contributiile sa fie numai la angajat.

Si… totusi! La noi, pare sa se poata orice. Dupa ce toti am primit vestea cea buna ca salariile cresc, intr-un final, si in tara noastra, iata ca noile taxe ne fac sa ne intrebam daca nu care cumva vom ramane cu mai putini bani in buzunar. Cum ar fi posibil?

„Se elimina contributia angajatului pentru somaj de 0.5 %.”

Se mai taie si de la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, dar si de la asigurarea pentru accidente de munca .
Totalul acestor taxe reprezinta nimic altceva decat taxa de solidaritate platita de angajat in valoare de 2,25.

FLORIN JIANU, PRESEDINTELE CNIPMMR: Toate celelalte modificari fiscale nu sunt sustenabile in acest moment in opinia noastra. Nu poti sa faci crestere economica numai din pix, numai din modificare unor contributii pe care le redenumesti, carora le schimbi destinatia.

Cum calculele Gurvenului par sa dea cu virgula, comparate fiind cu cele ale patronilor romani, este imposibil sa nu existe si intrebarea: Unde se vor duce, de fapt, acesti bani???

FLORIN JIANU: Va avea o destinatie care noua ne este incerta.

Daca vor scadea sau nu salariile, daca posturile la stat vor fi reduse si lista inchisa la angajari, vom sti cu siguranta dupa 1 ianuarie 2018.

Pana atunci… intelegem ca se tot fac planuri si calcule!

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS