Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Olguţa Vasilescu către Iohannis: „Dacă nu desemnează un premier PSD, îl suspendăm”.

in Politic de

Mihai Tudose este istorie iar Liviu Dragnea se pregătește să-și pună al treilea premier. Îl va accepta Klaus Iohannis? Dacă nu va fi suspendat de PSD. O spune chiar ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliţiei pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară, informează stirileprotv.ro.

“Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară.

Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui”, a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat că tema suspendării preşedintelui “nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte”.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aştepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare.
“Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile”, a adăugat ministrul PSD.

Ultimile din

Mergi la SUS