Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

1800 tone de aur! Imagini rare și inedite cu rezerva de aur a Rusiei din Depozitul principal al Băncii Centrale

in Extern de

Imagini rare și inedite publicate de un ziar rusesc. Doi jurnaliști au primit acces în ”Fort Knox” al Rusiei.

Komsomolskaya Pravda a publicat imagini în premieră cu rezerva de aur a Rusiei din Depozitul principal al Băncii Centrale unde se află 1800 de tone de aur. Potrivit World Gold Council, Rusia se află pe locul 7 în lume la rezervele de aur, în spatele SUA, Germaniei, FMI-ului, Italiei, Franței și Chinei.

Dacă acum 10 ani Rusia deținea doar 3% din rezerva mondială de aur, în prezent a ajuns la 17%. Nu este un secret că Rusia a cumpărat masiv aur în ultimii ani de pe piața mondială.

Potrivit unor statistici Rusia a fost cel mai mare cumpărător de aur din ultimii zece ani: şi-a dublat rezerva în ultimul deceniu. Guvernatoarea Bancii Centrale a explicat că Rusia a făcut achiziţii masive de aur pentru a-şi diversifica rezervele în contextul prăbuşirii rublei după scăderea prețului petrolului dar și în urma sancțiunilor impuse de Occident. Alternativa la moneda naţională, dar şi preţul scăzut al aurului au convins multe bănci centrale să cumpere cantităţi mari.

Jurnaliștii occidentali s-au întrebat de ce a ales Rusia să facă publice acum aceste imagini și când îi va urma exemplul și China?

Mergi la SUS