Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O oaza de liniste si fericire! Un oras fara zgomot și poluare? Cel mai curat oras al planetei. Nu exista masini, motociclete, este un oras de basm

in Educational de

Un oras fara zgomot și poluare? Aproape imposibil nu? Situat în Țările de Jos, în provincia Overjissel, acest oras „ciudat” cunoscut sub numele de „Veneția Nordului”, este impanzit de râuri mici, canale și cai inguste de circulatie pentru biciclete. Aici, nu sunt masini! Bine ați venit la Giethoorn!

Aproximativ 2620 de suflete trăiesc în Giethoorn. Nu există automobile aici, toată lumea călătorește cu bicicleta, pe jos sau pe canale cu barci, totul este proiectat pentru a trăi o viața in „verde” cu seninătate. Barcile cu care se circula pe canale sunt cu motoare eco de capacitate mica al caror grad de poluare fonica este foarte mic. Totul este gandit pentru a face din acest oras unul de basm.Visezi să scapi de viața aglomerata a orașului tau? Sa facem un mic tur:

Orasul a fost construit în anii 1200, când coloniștii au săpat șanțuri peste mlaștini pentru a obtine „turba”, un material organic fosil, uscat, care a devenit un combustibil perfect. Deoarece,Giethoorn a păstrat o parte pitoreasca, care i se potrivește atât de bine, locuitorii acestui oras au ales ca totul sa fie pastrat si nu degradat prin tehnologie. Fără drumuri, orașul nu este supraaglomerat, nu exista ambuteiaje nu exista industrie, nu exista poluare. O oaza de liniste si fericire.

Desigur, turismul joacă un rol important în economia locală. Cazare si mic dejun și tururi ghidate permit rezidenților permanenți să mențină un stil de viață liniștit, oferind în același timp cu căldură o experienta de neuitat călătorilor care doresc să scape de viața de oraș. Un paradis adevărat al pacii.

https://youtu.be/q4xKbevUd3A

Ultimile din

Mergi la SUS