TAS a decis! Cine este noua CAMPIOANA A ROMANIEI! Prima reacție: ”A fost agresiv. Mi-am înfrânat pornirile de moment”

in Diverse de

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a decis astăzi în cazul Viitorul – FCSB. A fost menținută decizia LPF: Viitorul rămâne campioana României. Verdictul vine cu o zi înainte de tragerea la sorţi pentru preliminariile UEFA Champions League.

Astăzi, 13 iulie, Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunțat în privința câștigătoarei Ligii 1 în sezonul 2016-2017. TAS a decis că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017.

Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FC FCSB. Cele două formații au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului.

FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretare stabilită de FRF și LPF, precizând faptul că în cazul egalității de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat + play-off).

Astăzi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FC FCSB în data de 6 iunie 2017 și a confirmat decizia Federației Române de Fotbal din data de 5 iunie 2017, când s-a validat clasamentul Ligii 1.

Becali a precizat că nu va mai face vreun apel, în cazul unei decizii nefavorabile: ”Ce să mai atac? La revedere şi am terminat bâlciul? O să-l sun pe Gică (Hagi – n.r.) să-l felicit, dacă vrea să răspundă”.

Avocații Vitorului l-au pus bine pe Gigi Becali în fața judecătorilor de la TAS! Astfel, aceștia ar fi depus la dosar, între alte probe, și o declarație a patronului FCSB după ce Tribunalul Sportiv de la Lausanne decisese că Steaua este datoare clubului FCM Bacău 800.000 de euro pentru jucătorul Eugen Baciu. La acea vreme, în 2012, Becali acuza TAS de corupție și amenința că va cere în Parlamentul Europei desființarea acestui tribunal!

”Aici e chestie de corupţie. Numai dacă este corupţie poţi să dai asemenea hotărâre. Când îmi spunea lumea că e corupţie la TAS, nu credeam. Acum îmi dau seama că e corupţie. O să atacăm la tribunalul din Elveţia, o să fac plângere penală împotriva judecătorilor de la TAS. O să facem reclamaţie la FIFA, la UEFA, o să fac intervenţie la comisia de justiţie a Parlamentului Europei pentru desfiinţarea acestui tribunal sportiv şi să ne judecăm apoi în instanţele civile”, a declarat atunci Gigi Becali!

Conform news.ro, preşedintele FCSB Valeriu Argăseală nu a ştiut să le explice arbitrilor TAS de la Lausanne de ce nu l-a înştiinţat pe avocatul propriu în legătură cu circulara LPF din februarie 2016 în care se preciza expres modalitatea de departajare în caz de egalitate de puncte.