Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O întrebare dintr-un chestionar de angajare în compania pe care o conduce l-a „încuiat” pe președintele Google

in ExtraNews de

„Este o întrebare proastă” a afirmat preşedintele.

Compania Google a devenit celebră nu numai prin diversitatea produselor lansate ci şi prin întrebările absurde pe care le pune candidaţilor în chestionarele de angajare. Una dintre aceste întrebări l-a făcut „să se fâstâcească” pe însuşi preşedintele Eric Schmidt care, în cele din urmă, a afirmat că este „o întrebare proastă”.

Pentru a le testa creativitatea şi gândirea analitică, compania Google le pune potenţialilor angajaţi întrebări stupide, cum ar fi „câte mingi de golf încap într-un autobuz şcolar” sau „de ce sunt rotunde capacele de canalizare”.

Una dintre aceste întrebări a făcut o victimă chiar în rândul persoanelor de top din companie. Este vorba despre Eric Schmidt, președintele Alphabet, holdingul care controlează motorul de căutare, scrie EvoNews.com.

Schmidt a participat la un summit de patru zile care a avut loc pe un vas de croazieră care făcea traseul Miami-Bahamas. Acolo i s-a pus una dintre întrebările din chestionarele Google. Mai exact, i s-a spus să își imagineze că este căpitanul unui vas de pirați care găsește un cufăr cu aur. Echipajul trebuie să voteze cum se împarte prada, dar căpitanul este ucis dacă propunerea sa nu este agreată de cel puțin jumătate dintre pirați. El a fost întrebat cum ar împărți prada astfel încât să rămână cu o bucată cât mai mare și în același timp să scape cu viață.

Inițial, Schmidt s-a străduit să răspundă. A cerut repetarea întrebării și apoi a spus că este o întrebare „proastă”. Ulterior, el a venit cu un răspuns: 51% dintre pirați să primească tot aurul, iar restul de 49% primesc „acțiuni la companii de internet”.

Potrivit The Independent, Google a abandonat practica acestor întrebări încuietoare, după ce oficialii săi au realizat că acestea sunt o pierdere de timp și nu ajută prea mult la selectarea candidaților.

Sursa: infoalert.ro

Mergi la SUS