Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Noul trend în biserici: clopote activate de pe mobil şi cădelniţe electronice. Cum arată şi cât costă inovatoarele obiectele bisericeşti

in ExtraNews de

Tehnologia pare sa aiba loc oriunde, chiar si in biserica. Pentru a tine pasul cu noile tendinte, preotii vor sa aduca in lacasurile de cult cadelnite electronice si clopote ce pot fi activate de pe telefonul mobil.

Toate noutatile sunt expuse la Cluj Napoca, la targul dedicat obiectelor bisericesti.

Radu are o companie care produce clopote electronice. Spune ca este numarul patru la nivel mondial si, anul trecut, a vandut, numai in Romania, aproape trei sute de bucati. Cel mai ieftin clopot costa 10.000 de lei.

Radu Blotor, administratorul firmei: „Poti sa faci ca din ora in ora sa iti bata in urmatorii 50 de ani. Este legat prin satelit la un ceas atomic din Germania. Telecomanda, de la 600 de metri. Poti sa fii in New York si sa pornesti clopotul unde vrei.”

O noutate este si cadelnita electronica. Costa aproximativ 300 de euro si are garantie trei ani.

Mihai Buculei, reprezentant magazin bisericesc: „Este o tamaie cu granulatie mai mica, pentru ca electronica dinauntru gestioneaza cele trei minute. Daca in cele trei minute ati terminat, apasati pe buton, se opreste.”

Pentru acest „aparat” s-a inventat si tamaia cu diverse mirosuri.

Constantin Filip, preot: „Dupa ardere, nu emana acel miros de cenusa arsa, neplacut.”

O parte dintre icoanele aduse la eveniment au fost impodobite cu pietre semipretioase, dupa modelul uneia de pe Muntele Athos.

Ionut Pastinaru, director magazin bisericesc: „Este replica dupa original, se lucreaza aproximativ 6 luni, are 3000 de pietre semipretioase.”

Nici vesmintele preotilor nu mai sunt facute ca odinioara.

Raluca Schmid, proprietar magazin: „Acum deja totul a evoluat si sunt lucrate pe masini de broderie. Ajung la 1600 de lei cele care au mai multa broderie, materiale adusa din afara.”

Targul dedicat obiectelor bisericesti are loc la Cluj Napoca si este deschis pana sambata.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS