Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nouă „meșteri mari” din „Gruparea constructorilor” au lăsat în prag de iarnă mulți bătrâni din județul Constanța fără acoperiș la casă

in ExtraNews de

În România există o adevărată criză de meșteșugari deoarece aceștia „cu cățel, cu purcel” au luat calea pribegiei, pentru o bucată mai bună de pâine.
Profitând de faptul că mulți gospodari doreau să-și aranjeze casele pentru iarna grea care se anunța că o să vină, două familii de romi din Târgu Mureș, care spuneau că sunt constructori și despre care există informații că se tot plimbau prin țară în căutarea victimelor, au ajuns în județul Constanța.
Bătrânii constănțeni, bucuroși că își vor schimba acoperișurile, i-au primit cu mult entuziasm pe cei nouă meșteri care le-au luat banii și i-au lăsat cu treaba nefăcută în prag de iarnă. Indivizii, au luat zeci de mii de euro de la oamenii pe care i-au amenințat și i-au lăsat fără acoperișuri la case.
Așa-zișii meșteri constructori veniseră pe plaiurile dobrogene încă din luna martie a acestui an în căutare de victime. Romii se recomandau că sunt „meșteri mari”, pricepuți în toate și încheiau contracte cu localnicii. Prețurile mici pe care le practicau indivizii, au făcut ca mulți bătrâni să le cadă în plasă.
Următorul pas, după ce gospodarul contracta lucrarea era scoaterea acoperișului. Lucrarea începea după ce era achitat un avans, într-un cuantum care era diferit în funcție de cât de arătoasă era casa.
După ce decopertau casa, pretențiile meșterilor creșteau după bunul lor plac. Dacă oamenii refuzau să plătească, așa-zișii constructori treceau la amenințări și șantaje.
Teama de a nu rămane cu casa fără acoperiș sau chiar frica să nu fie bătuți de cei care se mutaseră în curțile lor, a făcut ca victimele să se împrumute rapid la rude, la prieteni sau chiar la bănci pentru a plăti sumele cerute. Au existat oameni care a trebuit să scoată din buzunar chiar și 23.000 de euro pentru a scăpa de romii care le demolaseră casa.
Din surse judiciare am aflat că:”În acest moment, cei nouă bărbati, care au fost reținuți pentru 24 de ore, sunt în fața unei instanțe a Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, înșelăciune și evaziune fiscală. A fost audiată doar o mică parte a victimelor așa că în această fază a cercetărilor nu a putut fi estimat un prejudiciu. Există informații că gruparea a mai acționat și în alte județe, nu numai în județul Constanța”.

 

Ultimile din

Mergi la SUS